joi, 10 noiembrie 2016

Trupa The River lansează "Altceva" în rock-ul românesc

the river, trupa noua, trupa romaneasca, noutati in muzica, muzica noua, altceva, videoclip, blogger, rock, muzica rock, stuf vama veche, eric clapton, academia catavencu, rock fm, alexandru cismaru, radu valean, ciprian diaconu, jazz, compozitie, john mayer
Cei care mă cunosc știu că sunt foarte pasionat de muzică. Pianul și vocea le-am dezvoltat mai mult în timp, dar și chitara îmi este puțin cunoscută. Am avut și o trupă, dar care însă nu a văzut lumina zilei decât o singură dată. Numele trupei era Klar și aveam chitarist (Albert), eu eram cu pianul + tobe digitale, iar Bianca era cu vocea. Ne-am distrat, a fost frumos cât a durat, dar nu ne-am ținut de treabă. Acum vreau să vă povestesc un pic despre o nouă trupă, The River, care se va lansa în curând.

Vineri, 18 noiembrie 2016, ora 21.00, în Club "Stuf Vama Veche" din Bucureşti, are loc lansarea oficială a trupei The River. Evenimentul va debuta cu vizionarea în premieră a videoclipului piese "Altceva", un refuz categoric al tentaţiilor lumii actuale, o manifestare împotriva acţiunilor injuste, un cântec aşa cum bine îi şade stilului rock. Va urma o navigare energică prin muzica blues/rock, un live cu piese proprii, dar şi standarde de blues-rock recunoscute (Eric Clapton, Joe Bonamassa, John Mayer).

The River izvorăşte din muzica blues şi primeşte afluenţi din muzica rock, soul, funk şi pop. Apariţia trupei se vrea o completare a muzicii româneşti existente şi nu o alternativă. The River, formulă lansată în primăvara anului 2016, propune astfel o reîntoarcere la cultură, sperând să se impună şi să facă "valuri mari" atât în rock-ul românesc, cât şi în cel european. "Între două lumi", "Please tell me", "Febra" sunt doar câteva dintre titlurile care au fost primite excelent de fanii rock din întreaga ţară.

Evenimentul este suştinut de Academia Caţavencu și Rock FM. Primii care văd "Altceva" sunt reprezentanţi ai comunităţii rock, bloggeri, reprezentanţi ai industriei muzicale româneşti, ziarişti.

Componența trupei The River

Alexandru Cismaru – voce, chitară - Absolvent al Conservatorului din Bucureşti, secţia compoziţie-jazz, Alex reprezintă o generaţie care aduce un nou suflu muzicii blues şi rock din România, un aer proaspăt, impregnat cu un stil personal dar cu respect şi rădăcini adânci în muzica de până acum. Pentru cei 23 ani de ani ai săi, palmaresul este impresionant: zeci de premii la concursurile de chitară clasică şi folk, apariţii live alături de nume mari ale scenei româneşti.
Radu Vălean – bass, voce
Ciprian Diaconu – tobe

Radu Vălean şi Ciprian Diaconu formează o echipă solidă încă din anul 2011, un pachet consistent de grooveuri şi formule, având colaborări cu mulţi artişti de folk, rock, pop.

Despre The River în Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/TheRiverRomania
Instagram: https://www.instagram.com/theriver_ro/
Web: www.theriver.ro

Link eveniment facebook - http://bit.ly/2efSn8z